LYS-todistuksen tilaus

 

 

Voit hakea veneellesi LYS-todistuksen oheisilla lomakkeilla:

  1. Jos sinulla oli LYS-todistus viime vuonna eikä veneesi ole niistä ajoista muuttunut, käytä vuosiuusintalomaketta
  2. Jos veneesi on uusi, sen omistaja on vaihtunut tai haluat todistuksen aiemmasta poikkeavilla mitoilla, käytä varsinaista hakemusta.

Täytä lomake huolella ja tarkista tiedot ennen lähetystä (erityisesti sähköpostiosoite). Lomakkeen lähetettyäsi saat sähköpostin automaattisen kuittausviestin, josta voit vielä tarkistaa antamasi tiedot ja tarvittaessa tehdä korjauksia vastaamalla tähän viestiin. Jos hakemuksessa on puutteita tai veneen tiedoissa jotain epäselvää, kyselemme lisätietoja sähköpostilla.

Kun todistus on valmis, se julkaistaan näillä sivuilla ja siitä ilmoitetaan sinulle uudella sähköpostiviestillä. Tässä viestissä on myös ohjeet todistuksen maksamista varten. Todistusten hinnat on porrastettu hakemustyypin mukaan.

Pyrimme toimittamaan (julkaisemaan) todistukset kahden viikon kuluessa siitä, kun hakemus on vastaanotettu ja siinä mahdollisesti olevat epäselvyydet on selvitetty. Toimitusaikaan vaikuttaa ennen kaikkea luvun määritykseen tarvittavan työmäärä, mutta myös mahdollinen hakemusruuhka, lomat tai muut esteet. Todistusta kannattaa siis hakea hyvissä ajoin, mielellään ennen veneilykauden alkua.

Todistuksia tehdään käytännössä vapaaehtoistyönä oman toimen ohella, joten mitään toimitusaikatakuuta emme voi antaa. Myös mahdolliset hakemukseen liittyvät tiedustelut pyydämme tekemään sähköpostitse osoitteeseen lys-hakemus(at)avomeripurjehtijat.fi, näin viesti saavuttaa parhaiten oikean henkilön. Puhelintiedusteluihin emme valitettavasti voi vastata.

LYS-toimikunta