Audi ORCi MM-Kisat 2012

Audi ORCi World Championship 2012 päättyi italialaisten juhliin

Avomeripurjehduksen ORCi MM-kilpailut päättyivät Helsingissä italialaisveneiden voittoon.

Isossa A-luokassa voittajaksi ylsi loistavalla purjehduksella hallitseva maailmanmestari Alberto Rossi Farr 40 -veneellään Enfant Terrible. Hopeaa otti Suomen lipun alla purjehtinut Patrick Lindqvistin kipparoima TP 52 Blixt Pro Racing. Pronssille purjehti italialaisen Roberto Montin GP 42 Airis.

Pienemmässä B-luokassa maailmanmestaruus meni tiukan taistelun jälkeen myöskin Italiaan: kultamitalit vei Vincenzo de Blasion miehistö veneellään NM 38S Scugnizza. Hopealle purjehti tasapistein hollantilaisen Erik van Vuurenin Salona 37 Lenco. Pronssimitalit menivät Ruotsiin Patrik Forsgrenin First 36.7 Team Arken Zoolle. Pienen luokan paras suomalaisvene oli kymmenenneksi sijoittunut Jukka Niemisen Salona 37 Neverita.

B-luokan Silver-fleetin voitti Pauli Wetterstrandin Dufour 34 Ilmarinen.

Parhaan amatöörimiehistön tittelin vei isossa luokassa kuudenneksi sijoittunut Viron Juss Ojala Grand Soleil 42R Amservilla.

Kilpailut käytiin Merenkävijöiden järjestämänä Helsingin edustalla ja kilpailusatamana toimi Särkkä. MM-kisoissa ajettiin vaihtelevissa olosuhteissa kaksi avomerikilpailua ja kuusi ratakilpailua.

Tarkemmat tulokset täällä: merenkavijat.fi/orcworlds2012

Leave a Reply