Tutustu Match Racing purjehdukseen

Tutustu match race -purjehdukseen keskiviikkona 21.9. klo 17 NJK:lla!

Mitä on match race?
Match race on intensiivinen kahden veneen kamppailu lyhyellä radalla. Lajissa korostuu veneenkäsittely ja -hallinta, strategia ja sääntötuntemus. Et tarvitse omaa venettä, lajissa käytetään match race centereiden veneitä jäsenmaksua vastaan, ja kilpailuissa kilpaillaan kilpailunjärjestäjän veneillä. Seuraava lyhyt video kertoo mistä match racessa on kyse. What is match racing? (1 min 14 s)

Miksi mukaan?
Laji opettaa sinua käsittelemään erilisia veneitä ja tuntemaan kilpailusäännöt. Siihen kuuluu paitsi tiukkaa kisailua, myös toimintaa rennoimmissa merkeissä. Harjoittelu tapahtuu valmennetuissa treeneissä, poijujen ja kumiveneen kanssa. Samanlaiset veneet kilpakumppaneina harjoituksissa takaavat hyvän venevauhtitreenin.

Kenelle sopii?
Laji sopii hyvin esimerkiksi jollaluokista uloskasvaneille, uusia haasteita etsiville gasteille, tukilajiksi muille purjehtijoille tai jopa paikaksi oppia intensiivisesti purjehdustaitoja retkipurjehtijalle. Ekan kesän jälkeen osaat varmasti purjehtia myös oman veneesi sisään ja ulos satamasta purjein. Jos sinulla ei ole paljoa purjehduskokemusta tai kokemusta kisoista, saat sitä tämän lajin parissa nopeasti.

Tarvitsenko oman tiimin?
Voit tulla mukaan valmiin tiimin kanssa tai yksin. Jatkuvasti on tarjolla muitakin, ketkä etsivät omaa tiimiä. Tule paikalle ja tutustu!

Miten mukaan?
NJK:n match race center järjestää tutustumisillan 21.9. klo 17. Tule paikalle tutustumaan centerin toimintaan. Ota purjehduskamat mukaan niin pääset myös vesille kokeilemaan sporttisia J-80 veneitä kokeneiden match-kippareiden ohjauksessa. Kannattaa ehdottomasti tutusta lajiin jo syksyllä, niin talven aikana on helpompi suunnitella ensi kausi starttaamaan täydellä vauhdilla saman tien alusta alkaen. Seuraava video kertoo vielä miksi match race tiimin toiminta on loppuun hiottua: http://www.youtube.com/watch?v=wczdM4oXeoM

Nähdään rannassa Koivusaaressa keskiviikkona 21.9. klo 17!

Kartta paikalle: http://g.co/maps/x7hmz (vihreä nuoli)

Leave a Reply