ORCi ranking lyhyesti

Avomeripurjehtijat ry järjestää vuosittain ORCi-säännöllä kilpailtavan rankingsarjan, johon voivat osallistua kaikki veneet, joilla on voimassaoleva ORCi- tai ORC Club -mittakirja. Veneet jaetaan rankingsarjassa nopeutensa perusteella kolmeen luokkaan, joissa kussakin julistetaan kauden päätteeksi rankingvoittaja ja palkitaan kolme parasta venekuntaa.

Viime vuodet rankingsarja on ollut ProSailor Offshore Ranking ja koostunut yhdeksästä osakilpailusta. Kunkin veneen neljä parasta kilpailua lasketaan mukaan lopputuloksiin. Tämän lisäksi venekunta voi saada vielä aktiivisuuspisteitä enintään kahdesta kilpailusta (bonuspisteet määritellään vuosittain säännöissä). Rankingsarjaan osallistuminen ei vaadi erillistä ilmoittautumista, mutta kilpailevan veneen päällikön tulee olla Avomeripurjehtijat ry:n tai vastaavan ulkomaisen luokkaliiton jäsen.