ORCi MM-kisat alkamassa

ORCi MM-kilpailut ovat valmiina alkamaan Saksan Flensburgissa. Kilpailussa on mukana yhteensä 55 venettä yhdeksästä eri maasta. Mittaukset ja tarkastukset on kaikkien veneiden osalta tehty saksalaisella tarkkuudella, joten veneet ja miehistöt ovat valmiina huomenna alkaviin ratakilpailuihin. Kävimme sekä eilen että tänään vesillä tutustumassa paikallisiin olosuhteisiin ja varmistamassa, että kaikki on kunnossa. Venevauhtimme oli kohdallaan, mutta niin oli myös samaan aikaan treeniradalla olevilla Rodman 42 Belugalla, Grand Soleil 42R Bohemia Expressilla ja First 40 Westwindillä. MM-kilpailuista tuleekin erityisen jännittävät, sillä isossa luokassa on toistakymmentä venettä, jotka kulkevat suunnilleen samaa vauhtia. Edellä mainittujen lisäksi ainakin Salona 42R All 4 One, X-41 Bering ja King 40 Magic ovat mitalikandidaattien joukossa. Mukana on myös pari selvästi nopeampaa 46-jalkaista, jotka pääsevät ajamaan fleetin kärjessä ja hyötyvät varmasti siitä.

Ratakilpailut ajetaan Flensburgin vuonossa, joka on sen verran kapea, että yli mailin mittaista rataa ei saada rakennettua. Startit ja manööverit tulevat lyhyen radan vuoksi olemaan erityisen tärkeässä roolissa. Ensimmäiselle ratapäivälle on ennustettu reipasta 8-10 m/s tuulta, joten vauhtia ja vaarallisia tilanteita tulee riittämään. Odotamme innokkaina ensimmäistä starttia.

Leave a Reply