Infoa IRC ja IRC/ORC Dual Scoring-purjehtijoille

ImageHyvä IRC ja Dual Scoring ORC/IRC purjehtija! Kilpailukausi lähestyy vauhdilla ja on korkea aika saattaa venemittaus ja mittakirja-asiat kuntoon!

Ensimmäinen AMP-rankingkilpailu ajetaan 17.5. IRC-mittakirjojen toimitusaika on 15 päivää, tuplamaksulla 6 päivää, joten nyt on korkea aika laittaa hakemukset liikkeelle.


Kaikki AMP:n järjestämät rankingkilpailut ovat avoimia myös IRC veneille ja luonnollisesti Dual Scoring ORCi/IRC tasoituksella kilpaileville venekunnille. IRC, ORC  ja ORCi/IRC Dual Scoring veneet lähtevät samoissa lähdöissä kokoluokkien mukaan.

IRC ranking mestaruus ratkaistaan neljän kilpailun sarjalla: Volvo Suursaari Race, Pentala, Helsinki Tallin ja Syysseilaus.

IRC mittakirjojen hakuohjeet löydät IRC-osiosta ja AMP/IRC-vuosikirjoista.

Olemme myös nimenneet tukihenkilöitä jotka auttavat tarpeen tullen venekuntia mittakirja tietojen täyttämisessä ja teknisissä asioissa. Mittausasioissa voit ottaa yhteyttä päämittamieheen Pekka Lopmereen (040-5130888), Olof Rytövaaraan (Helsingin seutu, 0400-441 778), Uuno Aaltoon (Kotka, 0500 551 771) tai IRC toimistoon (Sampo Valjus / Oulu 040-5045573).

Erityistä huomioitavaa IRC mittauksissa:

Jos vene/purjeet on mitattu aikaisemmin, IRC mittakirjaan tarvitaan useimmissa tapauk-sissa vain keulaharuksen ja spinnupuomin mittaus (maston etureunasta puomin päähän, suoraan eteenpäin). Keulaharuksen pituus mitataan haruksen (jatkeen) ja maston leik-kauspisteestä veneen kannen ja etuvantin leikkauspisteeseen. Purjeista kannattaa mitata myös kaikki leveysmitat. Spinaakkereiden keskileveys mitataan nykyään kaikissa mittasäännöissä samalla tavalla, vanhemmissa purjeissa saatetaan tarvita uusi mittaus.

Tarkimpaan mahdolliseen mittalukuun pyrittäessä kannattaa vene myös punnita (one-off –veneiden kohdalla se on välttämätöntä). Punnitus tehdään tarkistetulla vaa’alla, punnitus¬asioissa on helpointa olla yhteydessä Olof Rytövaaraan tai Pekka Lopmereen, jonka hal-linnassa on AMP:lle hankittava vaaka. Punnittaessa ja keula- ja peräylitysten mittauksissa veneen tulee olla täysin tyhjä irtovarusteista. Tämä tarkoittaa mm. ankkureiden, sammutti-mien, kaasupullojen, astiaston, peittojen, fendareitten, pelastus¬liivien, merikorttien ym. poistamisen veneestä mittauksien ajaksi.

Hyviä purjehduksia toivottaen,

IRC toimikunta


Tämä teksti löytyy myös pdf-tiedostona täältä

Leave a Reply