Helsinki Two Star Race – lehdistötiedote

Helsinki Two Star Race – uudenlainen avomerikilpailu kahden hengen miehistöllä Ruotsissa ja Norjassa suuren suosion saanut kilpailukonsepti tuodaan nyt Suomeen.

Lehdistötiedote 19.maaliskuuta 2009. Avomeripurjehdus

Kahden hengen miehistöllä purjehdittavat avomerikilpailut ovat saavuttaneet suuren suosion Ruotsissa ja Norjassa. Ensi toukokuussa Ruotsissa purjehdittavaan Watski 2Star Baltic- kilpailuun hyväksytyn 100 osallistujaveneen lisäksi on odotuslistalla jo nyt yli 30 venettä.

Haaste on kova – purjehditaanhan tässä kilpailussa kahdestaan myös isoja veneitä, joissa normaaliolosuhteissa on jopa kahdeksan hengen miehistö. Kuitenkin kaksistaan purjehtiminen on turvallista – kannella on aina vähintäin yksi purjehtija, joka purjehdustehtäviensä lisäksi tähystää horisonttia ja näin varmistaa ettei satu yhteentörmäyksiä kanssakilpailijoiden tai kauppa-alusten kanssa.

Ensi kesänä 2Star-tyyppinen kilpailu järjestetään myös Suomenlahdella.  Hankkeen toteuttavat helsinkiläiset purjehdusseurat NJK ja HSK sekä espoolainen ESF.

Helsinki Two Star Race:n voitosta taistellaan 12-13. kesäkuuta. Lähtö- ja maalipaikkana on HSK Lauttasaaressa ja osallistujamäärän ylärajaksi on asetetttu 50 venettä.

Kilpailussa käytetään LYS-tasoitussääntöä. Näin erikokoiset ja -nopeuksiset veneet pystyvät kilpailemaan keskenään. Lähtö tapahtuu perjantai-iltana, joten varmuudella vietetään yksi yö merellä. Tavoitteena on että veneet tulevat maaliin lauantai-iltapäivänä.

Järjestäjät ovat ennakkoon määritelleet joukon kääntöpisteitä. Kaksi tuntia ennen lähtöä päätetään vallitsevien tuuliolosuhteiden ja -ennusteiden perusteella mitkä niistä tulee kiertää.

Kilpailijoiden turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota. Osallistuvilta veneiltä edellytetään voimassa olevaa luokan 2 katsastusta, jonka lisäksi pakolliseen varustukseen kuuluu mm. elämänlangat, joihin purjehtija kiinnittää turvavaljaansa kannella liikkuessaan.  Kussakin veneessä on VHF- puhelin, lisäksi matkapuhelinverkot kattavat lähes koko kilpailualueen. Näin säilyy yhteys veneiden ja kilpailun johdon välillä.

Lisätiedot:
Patrick Andersson, kilpailujohtaja, puh. 040-540 4862, pata_andersson (at) hotmail.com