Purjeet siirtyvät veneistä kotiin ja työpaikalle

Ympäristöprojekti Itämeren hyväksi

Purjeet siirtyvät veneistä kotiin ja työpaikalle

Suomen Purjehtijaliitto, purjeneulomo WB-Sails ja kierrätysmuotia tekevä Globe Hope paketoivat käytetyt purjeet säkkiin ja tuottavat niistä hyötytuotteita. Jokaisesta Purjetuotteesta lahjoitetaan kymmenen prosenttia WWF:n Operaatio Merenneito -kampanjalle ainutlaatuisen Itämeremme suojelemiseksi. ImagePurjemateriaali taipuu sen kestävyyden ja keveyden takia mitä mielikuvituksellisimpiin muotoihin ja käyttötarkoituksiin. Kauniiden hyödyllisten tuotteiden markkinoille tulon lisäksi projekti aktivoi kierrättämään hankalasti tuhottavia purjeita.

Globe Hope muotoilee purjeet uusiksi  
Ensimmäiset mallikappaleet Purje-sarjasta esiteltiin lahjatavaramessuilla syyskuussa.

”Yhteistyön ja motivaation tasosta kertoo se, että muutama päivä Purjehtijaliiton edustajan tapaamisesta teimme ensimmäiset mallikappaleet messuille. Vastaanotto oli erittäin innostunut ja ensimmäiset tilaukset on jo kirjattu”, Globe Hopen toimitusjohtaja Seija Lukkala kertoo.

”Ympäristötietoisuus ja kierrätysideologia on paljon luonnossa liikkuville purjehtijoille tärkeää ja siksi WWF:n Operaatio Merenneito on itsestään selvä tukikohde”, Purjehtijaliiton markkinoinnista ja viestinnästä vastaava Sara Antila kertoo idean taustoista.

Ympäristönäkökulman lisäksi projektin kantavana ajatuksena on saattaa purjeet ja purjehdus laajan käyttäjäkunnan tietoisuuteen.

”Tavoitteena on levittää Purje-viestiä mahdollisimman moniin yrityksiin, yksityishenkilöille ja purjehtijoiden pariin. Jokainen tuotehankinta on ympäristöteko”, Antila tähdentää.

ImagePurjeet pussiin ja terveiset uuteen elämään
WB-Sails kerää ja välittää käytetyt, vaihtoon tulevat purjeet Globe Hopelle työstettäväksi.

”Toivomme, että purjehtijat aktivoituvat ja toimittavat meille WB-Sailsille vanhat purjeensa kierrätettäväksi. Purjemateriaalista riippuen purjeet ovat melko vaikeasti hävitettävissä, joten mikä onkaan parempi tapa hyödyntää niitä kuin antaa purjeelle uusi elämä arjen hyötykäytössä”, WB-Sailsin Kristiina Lindqvist muistuttaa.

Purjeen lahjoittaja voi laittaa mukaan viestin sen historiasta terveisenä purjeen uuteen elämään. Globe Hopen luovat henkilöt saattavat hyödyntää tietoa uuden tuotteen ilmeessä tai suunnittelussa.

Lisätietoja antavat:  
Globe Hope, Seija Lukkala, puh. 09 2238 1521
Suomen Purjehtijaliitto ry, Sara Antila, puh. 0400 955 115
WB-Sails Oy, Kristiina Lindqvist, puh. 09 6215 055  

www.purjehtija.fi, www.globehope.com, www.wb-sails.fi , www.wwf.fi

Suomen Purjehtijaliitto ry huolehtii purjehdusurheilun ja veneilyn harjoittamis- ja kehittämisedellytyksistä Suomessa sekä osallistuu purjehduksen kehittämiseen kansainvälisissä järjestöissä. Purjehtijaliitto kehittää ja edistää kilpapurjehdusta palvelevia toimintoja sekä huolehtii ja vastaa olympialajeina olevien veneluokkien valmennuksesta ja niihin johtavan nuorisotoiminnan organisoinnista. www.purjehtija.fi


ImageImage

Leave a Reply