X-35 Luokkamestaruus ratkottiin Turussa

Viikonloppuna 16 ja 17.8. pidettiin X-35 luokan hienot luokkamestaruuskilpailut TPS:n järjestäminä. Kisa oli äärimmäisen tiukka ja tasainen. Veneiden välillä oli maalissa usein vain sekunttien erot.

Pisimmän korren veti tällä kerralla Turkulainen Roxanna, Kimmo Vähätalon kipparoimana. Skandinavian mestaruuskilpailujen kakkonen Laura X taisteli hienosti loppuun asti, mutta joutui nöyrtymään toiselle sijalle. Hyvänä kolmosena oli Subway Sailing teamin Epsilon ja neljäntenä upeasti vauhtiaan parantava Teemu Kekkosen X.O. Tulokset löytyvät sivulta http://www.turunpursiseura.net/content/view/771/447/.

 
Suomen nopeimman X-35:n ratkominen oli verisempää kuin kisaaminen EM tai Skandinavian mestaruuksista, mutta tilanteet keskusteltiin yleisesti selviksi ennen protestikäsittelyä. Suomalaisvenekuntien taso yllätti kaikki X-yachts Gold Cupissa, missä neljän parhaan joukossa oli peräti kolme Suomalaisteamia! Tämän Suomen fyysiseltä kooltaan suurimman yksityyppiluokan tulevaisuus näyttää näin ainakin tulosten valossa lupaavalta. Kaikilla Suomalaisvenekunnilla on ensivuonna mahdollisuus vaikka voittaa maailmanmestaruus!
 
Brgrds,
Erkki Lempiäinen
Skipper S/y Epsilon FIN-105
X-35 luokkaliiton pj.

Leave a Reply