VSSR 2008 – tulokset

Volvo Suursaari Race purjehdittiin 6-8.6 150 veneen lähtiessä matkaan 9 eri luokassa. Näistä 46 osallistui ORC luokkiin ja 9 uuteen IRC-luokkaan. Kisa oli tänä vuonna ennätysnopea, ja lauantai iltaan mennessä suuri osa veneistä oli jo tullut maaliin. Perinteiseltä pläkältä Suursaaren takana vältyttiin. Katso lopulliset tulokset tästä.

Perjantaina annettu tuuliennuste piti tällä kertaa hämmästyttävän hyvin paikkansa, jopa niin, että tuulitiedot vielä sunnuntai aamuna olivat täysin kohdallaan. Kisa lähti liikkeelle 4-6 m/s myötätuulessa, joka puolen yön aikana kääntyi koilliseen, eli vastatuuleksi. Lauantai aamuna tuuli kääntyi itään ja voimistui jopa 13 m/s:iin.

Kova vastatuuli jo menomatkalla näytti vievän monen kipparin uskon, joka johti ennätyksellisen monen veneen keskeytykseen. Yhteensä 35 venettä, eli lähes joka neljäs ilmotti keskeyttäneensä. Muutamia mastoja katkesi, ja purjeita repesi. ORC ja IRC luokissa keskeyttäneitä oli kuitenkin vain 4 kpl.

ORC-luokkien ja IRC luokan kärkisijat olivat: 

ORC1 (lopullinen sijarangaistusten jälkeen)
1. Lady Bird, Jaanus Tagu
3. Two Fast, Jaakko Olkkonen ja Kimmo  Laaksonen
3. Alfa Romeo, Jani Lehti

ORC 2 (lopullinen sijarangaistusten jälkeen)
1. Hilja, Mikko Sajaniemi
2. Elixir, Petrei Jääskeläinen
3. Nerissa,  Pekka Laulajainen

ORC 3
1. Tarantella II, Leif Ramm-Schmidt
2. FinnFUN, Tom Finell
3. Xilia, Leif Nordström

IRC (lopullinen sijarangaistusten jälkeen)
1. Debora Rodrigues, Eero Pank
2. Vivien, Pekka Nieminen
3. Luna, Marcus Roschier

Huomaa, että sijarangaistusten johdosta (puuttuvat VHF-ilmoitukset) ORC1 luokassa ei jaeta hopeasijoitusta lainkaan!

ORC-luokkien "ylivoimaisin vottaja" oli Tarantella II

Katso kisakuvia tästä  

Referaatit:
FinnFUN, Tom Finell
Nauti n' Nolla 
Valpuri
Tarantella 
Miss Piggy 
Alfa Romeo 

 

Leave a Reply