WB Sails Round the Buoys – tulokset

WB Sails Round the Buoys purjehdittiin melko heikoissa, mutta täysin riittävissä tuulissa Helsingin edustalla. Kisa koostui kolmesta kryssi-lenssiradasta. Kisassa käytettiin nyt tuloslaskennassa  n.s. kiinteätä tuulta, joka määriteltiin kisa-alueella olevasta aluksesta. Tuulen voimakkuutena käytettiin kaikissa kisoissa 7 solmua, joka erittäin hyvin kuvaa vallinneita olosuhteita. Järjestäjien puolesta oli jaettu venekohtaiset scratsch-sheetit, jotka helpottivat tilanteen seuraamista kisan aikana. Järjestelyt sujuivat muutenkin mallikkaasti.

Kisaan otti osaa yhteensä 39 venekuntaa, joka osoittaa kiinnostuksen säilyneen ennallaan. ORC 3 luokka oli nyt suurin 13 osanottajalla, joka johtuu luokkarajojen muutoksesta. Kaikki X 332 ja EF 34 veneet ovat siirtyneet 3-luokkaan, josta on tullut erittäin kovatasoinen.

Ykkösluokassa nopeimmaksi selvisi Alfa Romeo, Jani Lehti, joka voitti kaikki startit. Toiseksi tuli Eestiläinen Lady Bird, joka keräsi tasisesti kaikki kakkossijat. Kolmanneksi tuli Luna, Harri Roschier.

 Kakkosluokan nopein oli Stella, Vesa Särkikangas. Toiseksi tuli Ramdata, Sakari Laulajainen ja kolmanneksi Wild Joe, Jan Linddahl.

Kolmosluokan voiton vei Astraia, Jussi Pietinalho sarjalla 2 – 2- 1. Toiseksi tuli FinnFUN, Tom Finell uudella Fingulf 33 veneellään sarjalla 1 – 3 – 2.  Kolmossijan vei Xilia, Leif Nordström sarjalla 3 – 1 – 3. Kärjessä oli siis todella tasaväkistä. Muut jäivät kauas kärjestä. Viime vuoden voittaja Tarantella oli neljäs.

X-99 luokan voiton vei Nautilus, Sakari Kausto. Toisen sijan saavutti Bangebuxen, Matias Seppovaara. Kolanneksi tuli Extasia, Jarkko Turunen. 

 Katso täydelliset tulokset tästä

Lue myös referaatti Tom Finellin kotisivulla  

Lue s/y Valpurin mietteitä kisasta tästä  

Team XO:n  referaatti 

Epsilonin (SubWay Sailing team) referaatti  

Lue myös Nauti 'n Nollan referaatti , ja Erkki Lähteenmäen hieno kuvasarja tästä

Leave a Reply