Volvo Offshore Week, Avomeri SM

Avomeripurjehduksen Suomen Mestarit 2006:
IMS1 –
Blue Nights – Swan 45 – Tea Ekengren-Sauren
IMS2 –
Zoe – X-362 Sport – Markku Helve
IMS3 –
Charlotta – FE83 Harald Hannelius

Viimeisimmät tulokset ym TPSn kotisivuilta www.turunpursiseura.fi/ow2006/

Image

OW pitkä kisa IMS3-luokan osalta

Offshore Week alkoi varsin vaihtelevissa olosuhteissa pitkällä saaristokisalla torstai iltana. Luokat lähetettiin matkaan 30 min välein, IMS3-luokka ensimmäisenä, noin 80-90 mailin radalle Korpoon ympäri. Korppoon ja Nauvon välissä (ja hieman sitä ennen) tuuli tyyntyi huomattavasti ja fleetti enemmän tai vähemmän kokoontui uusintalähtöön. Keskinopeus koosta riippumatta saattoi olla jossain 1 ja 2 solmun välillä. Tuulta ei senkään vertaa. Kovin kuljettava voima oli ilmeisesti puolen solmun eteläinen virta. Korppoon jälkeen matka jatkui Bokulla Stenin kautta luoteeseen Länggaddin ja Smörgrundin kautta takaisin kohti Airisto Strandia. IMS1 ja 2 luokkien osalta rataa lyhennetiin siten, että maali oli Orhisaaren kohdalla. IMS3-luokan osalta maali oli suunnitelmien mukaan Airiston satamassa, joka osaltaan johti varsin hienoihin maaliintuloihin spinnualasotoilla maalilinjan jälkeen.

Toinen OW-päivä alkoi kuten ensimmäinenkin, eli kevyissä tuulissa. Ensimmäinen ratakisa purjehdittiin varsin vaihtelevissa olosuhteissa ja IMS2-luokan osalta 2,5 solmun minimikeskinopeus radalla tuli saavutetuksi jopa 5,5 min marginaalilla Xantippan tullessa maaliin 2h 18 min ja 30 s lähdön jälkeen.

Ensimmäisen ratakisan jälkeen kisailijat ja järjestäjät saivat odotella jonkun aikaa merituulen (vai oliko se jotain muuta?) tulemista. Seuraava rata lähtikin matkaan jo jopa 10 solmun tuulessa, mutta tuuleen käännyttyä REILUSTI IMS3-luokan tullessa ensimmäistä kertaa ylälipulle, jouduttiin lähtö peruuttamaan. Hieman tämän jälkeen lähetettiin seuraava kisa matkaan noin 12 solmun hyvässä Sydvästissä. Tämä lähtö olikin sitten jo todella kovaa purjehtimista verrattuna aamun lähtöön, sillä koko rundi (kryssi+lenssi) kesti IMS1-luokan nopeimman osalta jopa 9 minuuttia.

Kolmatta kisapäivää ei sitten tullutkaan keveiden tuulten myötä, joten tulokset määräytyivät kakkospäivän mukaan.

IMS SM-Kisojen kärkisijoille ylsivät:

IMS1-luokka
1. Blue Nights – Swan 45 – Tea Ekengren-Sauren
2. Birgitta – IMX-40 – Seppo Ajanko
3. Siraqusawa – Farr 40 – O-P Lumijärvi

Blue Nights

IMS1 SM 2006 – Blue Nights

IMS2-luokka
1. Zoe – X-362 Sport – Markku Helve
2. Xilia – X-332 – Leif Nordström
3. Xantippa – X-362 Sport – Rauli Leino

Zoe

IMS2 SM 2006 – Zoe


IMS3-luokka
1. Charlotta – FE83 – Haralad Hannelius
2. Fifty FUN – Comfortina 32 Spec – Tom Finell
3. Xanthe – Siesta 32 – Sami Penttilä

Charlotta

IMS3 SM 2006 – Charlotta

Kuvia ja raportteja:

Leave a Reply