Gulf of Finland Race 2020

Gulf of Finlad Race kisattiin viime viikonloppuna 26.- 27.9.2020 Katajaluodon eteläpuolella loistavissa olosuhteissa. Aurinko paistoi ja molempina päivinä tuulta oli riittävästi (12-18 kts, puuska max.22 kts). Aallokkokin oli purjehdittava. Tuuli oli tasaista jokaisessa startissa, joten olosuhteet olivat tasapuoliset vaikka veneiden GPH erot olivatkin suuret (532-638). Lauantaina ajettiin vain 3 starttia, koska järjestäjien kumiveneeseen tuli moottorivika. Sunnuntaina ajettiin suunnitellut 4 starttia.

Kilpailuun oli ilmoittautunut 10 venettä ja kisaamassa oli 8. Tuloslaskentana käytettiin W/L Triple number menetelmää Harmajan keskituulta käyttäen (race 1-6 high ja race 7 medium tuuli).

Voittajaksi purjehti Ramdata (Salona 37) selvällä erolla ennen toiseksi tullutta Euforea (First 40). Kolmas oli Adela (Sinergia 40).

Kilpailun piti olla Finest ranking sarjan viimeinen osakilpailu, mutta Koronaviruksesta johtuen tänä vuonna Finest Ranking sarjasta luovuttiin.

Täydelliset tulokset Manage2Sailista.

DH-Ranking 2020

Yhteenveto vuoden 2020 DH Ranking -sarjasta

Kaksinpurjehduksen suosio on selvästi nousussa. Vuoden 2020 DH Rankingin osallistujamäärät kasvoivat huomattavasti edellisestä vuodesta. Tänä vuonna 82 venekuntaa kokeili kaksinpurjehdusta ja kisastartteja kertyi yhteensä noin 150. Viime vuonna vastaavat luvut olivat 66 ja 106. 

Kausi alkoi epävarmoissa merkeissä koronasta johtuen. Onneksi oli mahdollista järjestää DH-klinikka, jossa tiimit saivat erittäin arvokasta treeniä kauden alkuun. Treenien innoittamana olikin erinomaiset edellytykset lähteä mukaan Helsinki Two Star – Bengtskär Runtiin. Kisa myytiin välittömästi loppuun ja siitä tulikin suurin Suomessa järjestetty DH-kisa. 

Valitettavasti Suursaari, Route to Hanko, Wellamon Kierros ja Åland Runt DH peruttiin, mutta toivottavasti nämä tekevät sitäkin isomman comebackin ensi vuonna. 

Osallistujien määrä kasvoi myös yksittäisissä kisoissa ja useassa kisassa mukana oli yli 20 venettä. Kärkipaikoista oli kova kamppailu ja kisat olivat äärimmäisen tiukkoja. Yhtä tärkeää oli myös se, että keskeytyksiä tuli hyvin vähän, vaikka kauteen mahtui monta reipastuulistakin kisaa. 

Kymmenen ranking-kärki oli seuraavanlainen:

  1. Ipanema
  2. FinnFun
  3. Ramdata
  4. Lilyan
  5. Thetis
  6. Jolly
  7. Senja
  8. Krut
  9. Vindungen
  10. Sponsor We Tech

Kiitokset ja onnittelut kaikille menestyjille, osallistujille ja kisajärjestäjille. Palkintojenjako suoritetaan myöhemmin julkaistavana ajankohtana.

Alla ranking-sarjan alustavat kokonaistulokset. Mahdollisista virheistä ja epäselvyyksistä voi ja pitää kahden viikon sisällä huomauttaa osoitteeseen dh ät avomeripurjehtijat.org

DH-Ranking-2020-final

Gulf of Finland Race siirretty

HUOM! Gulf of Finland Race on siirretty purjehdittavaksi 26.-27.9.2020.

Erittäin voimakkaan tuuliennusteen, sekä purjehtijoilta saatujen palautteiden ja toivomusten mukaisesti Gulf of Finland Race siirrettiin kahdella viikolla eteenpäin.

Tiedot päivitetty Manage2Sailiin ja ilmoittautumisaikaa pidennetty.

Muutos Finrating-taulukkoon 25.8.2020

Finn 35, uusi Finrating-luku on 0.9502 Syy: tarkistusajo ORC VPP:llä.

Finn 351, uusi Finrating-luku on 0.9472 Syy: tarkistusajo ORC VPP:llä.

Maestro 35, uusi Finrating-luku on 0.9502 Syy: tarkistusajo ORC VPP:llä.

 

edit: 25.8 Lisätty Finn 351

.