DH-Ranking 2020

Yhteenveto vuoden 2020 DH Ranking -sarjasta

Kaksinpurjehduksen suosio on selvästi nousussa. Vuoden 2020 DH Rankingin osallistujamäärät kasvoivat huomattavasti edellisestä vuodesta. Tänä vuonna 82 venekuntaa kokeili kaksinpurjehdusta ja kisastartteja kertyi yhteensä noin 150. Viime vuonna vastaavat luvut olivat 66 ja 106. 

Kausi alkoi epävarmoissa merkeissä koronasta johtuen. Onneksi oli mahdollista järjestää DH-klinikka, jossa tiimit saivat erittäin arvokasta treeniä kauden alkuun. Treenien innoittamana olikin erinomaiset edellytykset lähteä mukaan Helsinki Two Star – Bengtskär Runtiin. Kisa myytiin välittömästi loppuun ja siitä tulikin suurin Suomessa järjestetty DH-kisa. 

Valitettavasti Suursaari, Route to Hanko, Wellamon Kierros ja Åland Runt DH peruttiin, mutta toivottavasti nämä tekevät sitäkin isomman comebackin ensi vuonna. 

Osallistujien määrä kasvoi myös yksittäisissä kisoissa ja useassa kisassa mukana oli yli 20 venettä. Kärkipaikoista oli kova kamppailu ja kisat olivat äärimmäisen tiukkoja. Yhtä tärkeää oli myös se, että keskeytyksiä tuli hyvin vähän, vaikka kauteen mahtui monta reipastuulistakin kisaa. 

Kymmenen ranking-kärki oli seuraavanlainen:

  1. Ipanema
  2. FinnFun
  3. Ramdata
  4. Lilyan
  5. Thetis
  6. Jolly
  7. Senja
  8. Krut
  9. Vindungen
  10. Sponsor We Tech

Kiitokset ja onnittelut kaikille menestyjille, osallistujille ja kisajärjestäjille. Palkintojenjako suoritetaan myöhemmin julkaistavana ajankohtana.

Alla ranking-sarjan alustavat kokonaistulokset. Mahdollisista virheistä ja epäselvyyksistä voi ja pitää kahden viikon sisällä huomauttaa osoitteeseen dh ät avomeripurjehtijat.org

[pdf-embedder url=”https://avomeripurjehtijat.org/wp-content/uploads/2020/12/64f3d-dh-ranking-2020-final.pdf”%5D