ORC MM Haag

ORC MM-kisat on saatu päätökseen ja sijoitukset Suomalaisten osalta Tea Ekengren Blue Nights 6. ja Martin Estlanderin Xini Freedom 4.

B-luokassa Xini Freedomilla otti viimeisen päivän päivän ainoassa ratakisassa voiton, mutta sekään ei aivan riittänyt palkintopallille. Kolmas sija jäi harmittavasti vain puolen pisteen päähän. Yksi DSQ merkkitilanteesta sekä yksi oman virheen takia hieman epäonnistunut ratakisa olivat tällä kertaa liikaa.

A-luokassa Tea Ekengren totesi luokan olleen kahtia jakautunut. Isot, plaanaavat genaakkeriveneet veivät selkeästi kärkisijat ja ns ”perinteisten” veneiden osuudeksi jäi kisata sijoista 6-9. 

Kaiken kaikkiaan uusi tuloslaskentatapa osoittautui järjestäjien puolesta erittäin työlääksi ja sai purjehtijoilta vaihtelevia, tosin myös osittain hyväksyviäkin kommentteja. Mittaukset aiheuttivat hieman päänvaivaa ja järjestäjät joutuivatkin tekemään joitakin kompromisseja.

Tulokset antoivat pääsääntöisesti samoja sijoja molemmissa laskentatavoissa muutamia poikkeuksia lukuunottamatta, mutta IRC:n suljettu laskentasysteemi aiheutti monia kysymyksiä ja keskusteluita. Yleinen mielipide oli yhden tuloslaskentatavan kannalla jatkossa.

IRC veneiden vähäinen osallistumismäärä oli kuitenkin selkeä pettymys järjestäjille. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan päätöstä ensi vuoden kisojen laskentatavoista.

Kisojen sivut.