LYS-toimikunta tiedottaa

Tiedoksi, LYS-toimikunta on kevään viimeisessä kokouksessa käsitellyt talven ja kevään aikana tulleita oikaisupyyntöjä ja muita palautteita ja päätynyt muuttamaan seuraavien venetyyppien FINLYS-taulukkolukuja:

  • H-vene -0.01 (uusi luku 1.07)
  • Albin Express -0.01 (uusi luku 1.11)
  • Inferno 33 +0.01 (uusi luku 1.20)
  • J/80 +0.01 (uusi luku 1.20)

Uudet luvut ovat voimassa 24.5.2018 alkaen.

FINLYS-taulukko

Yleisesti FINLYS-lukujen muodostumisesta, LYS-toimikunta käyttää eri lähteistä saatua tietoa venetyyppien ominaisuuksista pyrkiessään arvioimaan veneen suorituskykyä. Tällaisia lähteitä ovat esimerkiksi purjehdusalan asiantuntijat, luokkaliitot, kisatulokset, ulkomaiset tasoitussysteemit ja vastaavat. Toimikunta pyrkii myös harmonisoimaan lukuja suhteessa muihin tasoitusjärjestelmiin, eritoten ORCiin. Lisäksi on huomioitava, että LYS ei ole empiirinen tai tilastollinen tasoitusjärjestelmä, joten miehistön vaikutus veneen tasoituslukuun pyritään eliminoimaan pois. Oletuksena on, että veneessä on aina ideaalimiehistö.

LYS-todistuksia jaetaan ja muutoksia todistuksiin käsitellään pitkin kesää, mutta kannattaa muistaa, että myös LYS-toimikunnan jäsenet lomailevat, joten aivan viimetingan muutoksia ei välttämättä voida toimittaa.