Lexuksella jatkuvat MM-kisat

MM-kisat jatkuivat 40 mailin avomerikisalla 15-17 m/s tuulessa

Tämän päivän avomerikisa oli todellista survival gamea. Keskituuli oli yli 15 m/s ja puuskat lähellä 20 m/s. Lexuksen miehistö sai todella tehdä töitä veneen pitämiseksi pystyssä. Keli oli Lexuksen täydelle isopurjeelle liian kova ja purjetta jouduttiin lepattamaan turhan paljon. Noin 15 mailia ennen maalia isopurjeeseen tuli reikä ja viimeisessä jiipissä se repesi yläspriidarin kohdalta. Lexus nilkutti varovasti eteenpäin loppumatkan ja selviytyi maaliin yhdeksäntenä.

Kova keli aiheutti varustetappioita monelle muullekin venekunnalle. Belugalta katkesi ison puomi, All 4 One rikkoi isopurjeensa ja Bering joutui keskeyttämään puomiliikin katkettua. Vain harva tiimi selvisi ilman vaurioita. Päivän yllätysvoittaja oli Rainbow 42 Uijuijui, joka viihtyi kovassa tuulessa erinomaisen hyvin. Bohemia tuli toiseksi ja vahvisti otettaan mestaruustaistelussa. Lexus on kahden päivän jälkeen kahdeksannella sijalla.