ProSailor Race 2010 – tulokset

Prosailor ORC Race 16.5.10
Kauden ensimmäinen Prosailor Offshore rankingkilpailu käytiin aurinkoisessa ja lämpimässä kelissä. Idästä puhaltavan tuulen voimakkuus vaihteli 4 – 9 m/s välillä. Ratana oli kaksi kierrosta myötäpäivään Rysäkarin ympäri.
Isossa luokassa Blue Cafe otti parhaan startin, mutta joutui jo ensimmäisellä slöörillä päästämään code 0:lla ajaneen Lexuksen alakautta ohi. Lexus purjehti lenssillä muilta karkuun ja voitti lopulta kilpailun runsaan kolmen minuutin erolla ennen Blue Cafea. Luokan kolmantena veneenä tuli maaliin Panasonic puolisentoista minuuttia Blue Cafelle jääneenä.

Hieman ORC-veneiden jälkeen tuli maaliin IRC-luokan ainoa osanottaja ”D”, joka ei kuitenkaan luokan niukan venemäärän vuoksi saanut tulosta.

Venemäärältään suurin oli luokka oli ORC 2, jossa Alexia ja Xilia ottivat parhaat startit. Xilia oli myös maalissa ensimmäisenä ja voitti luokkansa kahden minuutin erolla ennen Alexiaa. Kolmannesta sijasta käytiin kova taistelu, jonka voittajaksi selviytyi Casper vain kahdeksan sekuntia ennen X2:ta. Myös sijat  5 – 9 jaettiin tasaisen kamppailun jälkeen; kaikki veneet tulivat maaliin kahden minuutin sisällä.

Pienimmässä luokassa voiton vei Merinna runsaan kahden minuutin erolla ennen Valpuria. Kolmanneksi purjehti Low, joka jäi kärjestä kuutisen minuuttia.

Seuraava Prosailor Offshore rankingsarjan kilpailu on 6.6. purjehdittava ratakisa WB-Sails Round the Buoys.


ProSailorin tulokset tästä ja Hoskin sivuilta

Pyrimme keräämään veneiden raportteja kisasta tälle samaiselle sivulle, joten pyydämme ystävällisesti ilmoittautumaan jos webmaster ei sattumoisin löydä juttuanne ja haluatte sen näille sivuille linkittää. Lähetä postia osoitteeseen web@POISTAavomeripurjehtijat.fi. Ja muista poistaa tuo POISTA-sana ennen lähetystä.

Leave a Reply