Volvo ESSR 2005

Vuoden 2005 Volvo Espoo-Suursaari Race tulokset, raportit ja kuvat ohessa…

Volvo ESSR lähtö oli perjantaina kaunissa kesäsäässä Mellstenin edustalla. Tuulta kahdeksan maissa illalla oli noin 4 m/s suunnaltaan itäistä. Kevyessä lähtökryssissä Miessaarenselällä vasen laita näytti vetävän paremmin ainakin pienten luokkien kohdalla. 171 venekuntaa ilmoittautui tähän Suomen suurimpaan avomerikisaan, ja suurinta osaa näistä odotetaan saapuvaksi maaliin Pentalaan sunnuntain aikana.

Heti lähdön jälkeen syväväylällä Melkin kohdalla koettiin jännityksen hetkiä, kun länsisatamaan matkalla ollut konttialus Vera porhalsi täyttä vauhtia takaisin ulos merelle. Aluksella oli ongelmia potkurin säätölapajärjestelmässä eikä pystynyt hidastamaan tai pysähtymään.

Tulokset:

Kuvat:

  • ESSR organisaatio (Ari Peltomäki)
  • Petri Korteniemen kuvat (Hän kuvasi lähdön ja sen jälkeiset hetket. Pepeltä, 0400 406 906, pepe@paijannepurjehdus.fi voit tiedustella veneesi kuvia.)
  • Helikopterista otettuja kuvia on myös tarjolla. Listan kaikista veneistä joista on otettu kuvia löydät Volvo Espoo-Suursaari Racen kuvagalleriasta. Näistä kuvista voit tiedustella Rotorway Oy / Ari Thiel, 041 5044424, info@rotorway.fi
  • Volvo Espoo-Suursaari Racesta tulee MTV3:lta sunnuntaina 19.6.2005 klo 10:50 alkavassa Navigaressa lyhyt 4-5 minuutin kooste.
  • Juanita (valitse pääsivulta "Galleria")

Raportit: